FUNDAMENTY: GŁÓD
Na Placu Wolności stanie profesjonalna kuchnia Concordia Taste prowadzona przez pasjonatów sztuki gotowania, z menu opartym na produktach dostarczonych przez lokalnych producentów żywności. W reinterpretacjach kulinarnych dzieł wezmą udział autorzy blogów, kucharze małych, domowych kuchni, profesjonaliści oraz okoliczni mieszkańcy. Ich poczynania będzie można śledzić od świtu do nocy, a wytwory ich pracy smakować od śniadania do kolacji.
Menu opracowane przez blogera dostępne w lokal:kuchni od 12:00 do 22:00. Prezentacja blogera: godz. 20:30, klub festiwalowy. Szczegółowy program spotkań w zakładce Program.
24-25.06 – Rezydencje dla artystów gotujących: Anna Urbańska / Teatr gotowania
27.06 – Głód Macieja Nowaka: spotkania z lokalnymi producentami żywności: godz. 18:00-20:00
28-29.06 – Rezydencje dla artystów gotujących: Maja Sienkiewicz-Certowicz / No pięknie!
30.06 - Duży stół | Kuchnia mieszkańców: Stowarzyszenie MISIETUPODOBA i Ciuchy i ciacha
1-2.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Joanna Kozłowska / Na cztery widelce
2-3.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Marek Rejmer / Markowe wypieki
4.07 – Głód Macieja Nowaka: spotkania z lokalnymi producentami żywności: godz. 18:00-20:00.
Gość: Marcin Just, SEMKO: producent oleju rydzowego
5-6.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Monika Gacioch / Nie chwal się jedzeniem
7.07 – Duży stół | Kuchnia mieszkańców: Stowarzyszenie MISIETUPODOBA i Ciuchy i ciacha
8-9.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Nina Gliszczyńska / Gotuj sam!
9-10.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Joanna Genderka / Domowe Frykasy
11.07 – Głód Macieja Nowaka: spotkania z lokalnymi producentami żywności: godz. 18:00-20:00
Gość: Kaczmarek Gospodarstwo Uprawy Grzybów: grzyby shitake i boczniaki
14.07 – Duży stół | Kuchnia mieszkańców: Stowarzyszenie MISIETUPODOBA i Ciuchy i ciacha
15-16.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Alicja Świtaj / Bazylia czy Wanilia
18.07 – Głód Macieja Nowaka: spotkania z lokalnymi producentami żywności: godz. 18:00-20:00
19-20.07 – Rezydencje dla artystów gotujących: Marta Dymek / Jadłonomia